Керівник генштабу Чехії закликав Захід дозволити Україні бити по цілях рф

Керівник генштабу Чехії закликав Захід дозволити Україні бити по цілях рф

Західні союзники мають дозволити українській армії використовувати ракети великої дальності проти цілей на території російської федерації. Про це заявив голова генерального штабу Чехії Карел Ржегка, інформує Radio Prague International.

"Ці обмеження потрібно скасувати, тому що це законно і легітимно для українців - захищатися, навіть атакуючи територію Росії, тому що вони не можуть боксувати з однією рукою, зв’язаною за спиною… Літаки злітають з російських аеродромів, які знаходяться в зоні дії наявного озброєння, але українці не можуть його застосувати. А ці літаки потім бомблять цивільну інфраструктуру, а не тільки солдатів. Тому було б цілком нормально, щоб українці могли атакувати і територію росії" - зазначив Ржегка.

Ворог постійно погрожує ескалацією, але сама не соромиться використовувати ракети проти українців.

"Літаки злітають з російських аеродромів, які розташовані в межах досяжності наявної зброї, але українці не можуть її застосувати. І ці літаки потім бомбардують цивільну інфраструктуру, а не лише солдатів. Тому було б абсолютно легітимно, якби українці змогли атакувати і територію Росії", - додав голова генерального штабу Чехії.

Ржегка наголосив, що росіяни часто не йдуть далі загроз, продемонструвала українська операція в Курській області рф. 

"Ситуація в Курській області показала деяким західним лідерам, що не варто боятися ескалації та червоних ліній, тому що росіяни досі "брязкають" ядерною зброєю, але коли українці захопили весь округ, нічого не сталося", - підсумував він.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський висловив жаль щодо неможливості завдати удару по Кремлю через обмеження в ракетних системах

Головне