Катував людей у морозильних камерах у Гостомелі: в Україні судитимуть офіцера росгвардії

Катував людей у морозильних камерах у Гостомелі: в Україні судитимуть офіцера росгвардії

До суду надіслали обвинувальний акт щодо офіцера росгвардії, який катував людей під час тимчасової окупації Гостомеля. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

"Розслідуванням встановлено, що під час окупації Гостомеля у березні 2022 року обвинувачений спільно з підлеглими утримували на території авіаційного підприємства близько 100 осіб. Їх тримали у трьох непрацюючих морозильних камерах. У найменшій площею 6 кв. м перебувало 15 осіб, у найбільшій - близько 30 і більше. Серед утримуваних були як цивільні, так і військовополонені", - йдеться у повідомленні.

Люди не мали необхідної медичної допомоги та достатнього харчування. Їх били прикладом автоматичної зброї та електричним струмом, позбавляли повітря, одягнувши на голову поліетиленовий пакет, та імітували розстріл.

"Цими забороненими методами окупанти намагались отримати від потерпілих інформацію про військово-політичне керівництво України, Збройні Сили України та осіб, які брали участь в АТО/ООС", - розповіли в Офісі генпрокурора й зазначили, що кривдники завдали людям фізичних і психологічних страждань.

Нагадаємо, правоохоронці затримали в Харківській області чоловіка, який при окупації регіону рубав ліс на потреби армії рф. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Одеській області затримали двох громадян з Південного Кавказу, які за завданням фсб рф проводили розвідку місць дислокації українських військ для підготовки ракетного удару російської армії. Про це повідомили в СБУ.

Головне