Каліфорнію накрив шторм: є загиблі, знеструмлено 250 000 будинків

Каліфорнію накрив шторм: є загиблі, знеструмлено 250 000 будинків

Каліфорнію накрив потужний шторм, який приніс з собою рекордні опади та сильні пориви вітру. Стихія забрала життя щонайменше трьох людей, усі вони загинуло внаслідок падіння дерев через негоду, пише NBC News.

Влада штату оголосила про запровадження надзвичайного стану в округах Лос-Анджелес, Оріндж, Ріверсайд, Сан-Бернардіно, Сан-Дієго, Сан-Луїс-Обіспо, Санта-Барбара та Вентура. Обов'язкова евакуація 4 лютого було введена для жителів низки районів округів Санта-Барбара та Вентура, проте 6 лютого її було скасовано.

Без світла у Каліфорнії через шторм та повені залишилось близько пів мільйона домогосподарств та підприємств. 

На цю годину у певних районах Лос-Анджелеса випала "тривожна" кількість опадів - більш як 25,4 см. Цей обсяг у понад тричі перевищує середню кількість, яка випадає за весь лютий загалом.

У Центрі прогнозування погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США попередили, що у найближчі години в окрузі Сан-Дієго можливі сильні дощі та раптові повені.

Нагадаємо, число загиблих в результаті масштабних лісових пожеж, що вирують у Чилі, досягло 123 осіб. Вказана кількість є попередньою, в країни триває пошукова операція. Із вказаного виявленого числа жертв упізнано лише 32 тіла.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Каталонії Пере Арагонес 1 лютого оголосив про запровадження надзвичайної ситуації на території адміністративного регіону на тлі небувалої посухи.

Головне