Кадрових ротацій в обороні цього тижня не буде, - Арахамія 

Кадрових ротацій в обороні цього тижня не буде, - Арахамія 

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що упродовж поточного тижня чекати на кадрові ротації в обороні не варто. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі. 

“Кадрові зміни у сфері оборони протягом цього тижня не відбудуться. Очікуємо призначення очільників МВС і СБУ”, - написав він. 

Мова йде про Ігоря Клименка та Василя Малюка відповідно. Зараз вони є виконувачами обов’язків очільників двох відомств.

Нагадаємо, напередодні Арахамія анонсував звільнення чинного чільника оборонного відомства Олексія Резнікова та переведення його на посаду голови Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України. Його наступником, за словами Арахамії, має стати нинішній очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Резніков заявив, що про це уперше чує і жодних пропозицій про зміну посади не отримував. Він додав, що ставати головою Мінстратегпрому не збирається, оскільки “не має експертизи, яка дозволяла б якісно” виконувати покладені на нього обов’язки. 

За законом на посаду міністра оборони може бути призначена лише цивільна особа, прокоментував нардеп Ярослав Железняк. 

“Ну ось. Прочитали нарешті всі Закон про призначення на посаду Міністра оборони цивільної особи. Резніков поки на посаді МінОборони. Буданов на ГУР”, - написав він.

Як відомо, говорити про можливість звільнення Резнікова з посади міністра оборони почали після скандалу в МОУ. Тоді журналісти викрили злочинну схему розкрадання державних коштів на закупівлях для ЗСУ. Минулого тижня про відставку Резнікова почали говорити більш активно.

Як писав "Ми-Україна" раніше, землетрус в Туреччині та Сирії забрав життя понад 300 людей. Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття народу Туреччини та її лідеру Реджепу Тайїпу Ердогану через потужний землетрус. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про готовність України надати необхідну допомогу для подолання наслідків катастрофи.

Головне