Кабмін дозволив командирам військових частин призивати добровольців без участі ТЦК

Кабмін дозволив командирам військових частин призивати добровольців без участі ТЦК

Кабінет міністрів під час засідання 1 жовтня дозволив командирам військових частин призивати добровольців без участі ТЦК, щоб спростити процес мобілізації. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Відповідно до змін, для Генерального штабу ЗСУ передбачено повноваження визначати перелік військових частин, командирами яких здійснюється призов резервістів (крім резервістів, які уклали контракт на проходження служби у військовому резерві) та військовозобовʼязаних під час мобілізації.

За словами міністра оборони України Рустама Умєрова, така новація покращить рекрутинг.

"Ми максимально ефективно використовуємо мотивацію українців захищати свою державу від російської збройної агресії, даючи можливість потрапити на військову службу саме в той підрозділ, який обрали. Бригади отримали інструменти, про які вже давно просили, - проводити якісний рекрутинг, результатом якого є адресний призов добровольців”, - пояснив Умєров.

Крім того, командири військових частин отримали повноваження видавати направлення на ВЛК. 

Ухвалена урядом постанова вносить зміни до порядку проведення призову на військову службу під час мобілізації, затвердженого постановою Кабінету міністрів № 560 від 16.05.2024.

Нагадаємо, на Херсонщині почали надсилати повістки через "Укрпошту" з унікальним QR-кодом для ідентифікації.  Вони вже мають підпис начальника ТЦК. Отримавши повістку, чоловіки повинні з'явитися до ТЦК протягом 14 днів.

Як писав “Ми-Україна” раніше, відстрочка від мобілізації діятиме до 9 листопада, а далі її треба продовжити.  

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.