Кабінет міністрів оголосив догани Кличку та Попку

Кабінет міністрів оголосив догани Кличку та Попку

Кабінет міністрів України оголосив догани міському голові Києву Віталію Кличку та голові Київської міської військової адміністрації Сергію Попку. Це сталося, ймовірно, через неналежний стан укриттів у столиці та області.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України в Telegram-каналі. Напередодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував прийняття кадрових та дисциплінарних рішень, які пов’язані саме з перевіркою всіх укриттів в Україні.

Таким чином міністри підтримали проект розпорядження уряду, в якому йшлося про притягнення до дисциплінарної відповідальності кількох чиновників. Крім Віталія Кличка та Сергія Попка, догани були оголошені головам районних держадміністрацій Києва в Голосіївському, Оболонському, Печерському, Солом'янському районах.

Крім того, в.о. представникам РДА у Дарницькому та Шевченківському районах столиці теж було винесено догани.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україні виявився брак укриттів, захисних споруд та бомбосховищ. У Запоріжжі, Сумах, Києві, Херсоні, Чернігові, Одесі, Миколаєві та Харкові укриття не відповідають нормам. За словами заступника голови Офісу Президента Олексія Кулеби, після трагедії в Деснянському районі Києва, яка сталася через зачинені двері в укриття, влада країни зайнялася їхньою перевіркою та облаштуванням.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Києві тестують нову електронну систему доступу до укриттів. Наразі систему вже готують до введення в експлуатацію. Як зазначається, перший пристрій встановили в одному з укриттів Дарницького району столиці. Система наразі має чотири варіанти відкриття дверей до сховища. Усі чотири варіанти працюють незалежно один від одного і забезпечують безперешкодний доступ за будь-яких умов, розповіли в КМВА.

Головне