ЄС продовжив санкції проти Ірану за підтримку агресії рф проти України

ЄС продовжив санкції проти Ірану за підтримку агресії рф проти України

Європейська Рада продовжила обмежувальні заходи до 27 липня 2025 року через військову підтримку Іраном агресивної війни росії проти України та збройних груп на Близькому Сході та в районі Червоного моря.

Про це повідомляється на сайті Ради.

На даний момент санкції стосуються 12 осіб і дев'яти організацій. Їхні активи заморожені, а надання їм фінансових чи економічних ресурсів, прямо чи опосередковано, заборонено. Також на ці особи поширюється заборона на поїздки до ЄС.

У своїх висновках від 21-22 березня 2024 року Європейська Рада закликала треті сторони, включаючи Іран, негайно припинити надання матеріальної підтримки агресивній війні Росії проти України.

У своїх висновках від 17-18 квітня 2024 року Європейська Рада підтвердила намір вжити додаткових обмежувальних заходів проти Ірану, зокрема стосовно дронів і ракет.

14 травня 2024 року Рада розширила обмежувальні заходи ЄС, включивши до них безпілотники та ракети, а також підтримку іранською програмою безпілотників і ракет збройних груп на Близькому Сході та в районі Червоного моря, у відповідь на військову підтримку Іраном агресії Росії проти України.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Зеленський запевнив, що Україна отримає запрошення та членство в НАТО після перемоги у війні з росією.

Головне