Японія планує нові санкції проти росії, - прем’єр-міністр країни

Японія планує нові санкції проти росії, - прем’єр-міністр країни

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда заявив, що його країна планує ввести нові санкції проти росії, та закликав країни G7 проявити солідарність у допомозі Україні.

Про це повідомив японський суспільний мовник NHK. За словами очільника уряду Японії, наразі важливо продемонструвати солідарність з Україною, адже ситуація є складною через затяжні бойові дії. Він також підкреслив, що підтримка України залишатиметься одним із його пріоритетів цього року.

Прем'єр Японії прокоментував японсько-українську конференцію зі сприяння економічному зростанню та реконструкції. Вона відбулася в Токіо 19 лютого. Кішіда розповів, що дві країни підписали понад 50 меморандумів про співпрацю, серед яких - щодо розмінування та відновлення сільського господарства.

Як він зазначив, його країна також планує запровадити додаткові санкції проти російських осіб та організацій. Фуміо Кішіда наголосив, що експорт зброї з Північної Кореї до рф це порушення резолюцій Ради Безпеки ООН, тож використання балістичних ракет північнокорейського виробництва росією в Україні є абсолютно неприйнятним.

Японський прем'єр-міністр прагне працювати разом із країнами G7 над підтримкою України та введенням санкцій проти росії для досягнення справедливого і довготривалого миру.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, єдина країна, яка підтримує Україну фінансово від початку року - це Японія. Країна виділила 340 млн доларів і після цього підписала угоду про виділення ще приблизно 2,5 млрд доларів до кінця лютого, розповів головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус.

Головне