Японія надасть Україні оперативну допомогу для відновлення енергосистеми після ударів рф

Японія надасть Україні оперативну допомогу для відновлення енергосистеми після ударів рф

Японія надасть Україні оперативну допомогу для відновлення енергосистеми, а також її підготовки до зимового періоду. Про це повідомили у Міністерстві енергетики України.

У відомстві наголосили, що очільник Міненерго Герман Галущенко обговорив ситуацію в енергосистемі нашої країни з послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі та головним представником офісу Агентства міжнародного співробітництва Японії JICA в Україні Мацунаґа Хідекі.

"Найбільших втрат зазнала теплова генерація, тривають прицільні обстріли об’єктів гідроенергетики. Ситуація досить складна, і дуже важливо максимально відновити об’єкти до початку зими, а також наростити потужності розподіленої генерації на місцях. Це питання нашого виживання", - заявив Герман Галущенко.

Представники Японії, зі свого боку, зазначили, допомога енергосистемі України є пріоритетом для їхньої країни.

Також на зустрічі обговорювалися постачання Україні понад 100 великих генераторів загальною потужністю понад 130 МВт та можливість залучення додаткової допомоги, зокрема, передача обладнання і посилення фізичного захисту енергооб’єктів.

Як повідомляли "Ми-Україна", прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про надзвичайно складну ситуацію в енергетиці. Він наголосив, що ремонти мережі та генерації відбуваються цілодобово.

Головне