Ізраїль вночі атакував міжнародний аеропорт в Сирії: подробиці

Ізраїль вночі атакував міжнародний аеропорт в Сирії: подробиці

Ізраїльські військові в ніч, на 15 жовтня, атакували міжнародний аеропорт в північному місті Алеппо, призводячи його до некерованого стану.

Цю інформацію надає The Times of Israel.

Зазначається, що удар спрямовувався на злітно-посадкову смугу аеропорту Алеппо, що призвело до його вимкнення. Варто відзначити, що ця нова атака сталася всього через кілька годин після попереднього удару з боку Ізраїлю, який було відновлено на зразок удару у четвер.

Міністерство оборони Сирії підтвердило цю інформацію.

"Ізраїль виконав повітряну атаку з морського узбережжя Середземного моря, західніше від Латакії, спрямовану на міжнародний аеропорт Алеппо, що призвело до матеріальних збитків аеропорту та його некерованого стану", - ідеться в заяві.

Даних про втрати не надходило. 

В Міністерстві транспорту Сирії попередили про перенесення всіх рейсів з Алеппо в аеропорти Латакії та Дамаска.

Важливо відзначити, що ця атака на аеропорт Алеппо сталася коротко після випуску двох ракет із сирійської території в напрямку Голанських висот.

Нагадаємо, президент США Джо Байден провів окремі переговори із прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та главою Палестинської автономії Махмудом Аббасом.

Під час спілкування з Нетаньягу, Байден підкреслив незмінну підтримку США Ізраїлю і підтвердив військову підтримку. 

Під час спілкування з Махмудом Аббасом, Байден засудив насильницький напад ХАМАСу на Ізраїль і підкреслив, що ХАМАС не представляє інтересів палестинського народу в плані гідності та самовизначення.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, із Тель-Авіва вилетів перший евакуаційний рейс з 207 українцями на борту.

Головне