Ізраїль та ХАМАС домовилися про тимчасове припинення вогню та звільнення заручників, - ЗМІ

Ізраїль та ХАМАС домовилися про тимчасове припинення вогню та звільнення заручників, - ЗМІ

Ізраїль та ХАМАС досягли згоди щодо тимчасового припинення вогню та обміну заручниками. Про це пише видання Times of Israel.

За даними ЗМІ, припинення вогню триватиме 4 дні. Відповідне рішення ухвалив ізраїльський уряд. 

За цей час планується звільнення терористами ХАМАС близько 50 заручників, переважно це жінки та діти. Як розповів офіційний представник уряду Ізраїля, угода передбачає, що кожного дня ХАМАС звільнятиме по 12-13 осіб на день. Крім того зазначається, що перемир’я може бути продовжене - за кожних 10 звільнених заручників буде додаватися ще один день тиші.

"Уряд Ізраїлю прагне повернути всіх викрадених додому. Уряд затвердив план першого етапу досягнення цієї мети, згідно з яким щонайменше 50 викрадених жінок і дітей будуть звільнені протягом чотирьох днів, протягом", - йдеться у заяві уряду.

Разом з тим в Ізраїлі наголосили, що планують продовжувати бойові дії до повної ліквідації ХАМАСу та знищення загрози Ізраїлю від Гази.

Також зазначається, що відповідно до угоди, Ізраїль звільнить 300 палестинських ув'язнених і затриманих. Переважна більшість з них - це чоловіки віком до 18 років. Однак у списку на звільнення є 13 ув'язнених жінок, більшість з яких було засуджено за спроби терористичних нападів.

Як повідомляли "Ми-Україна", у США працюють над операцією зі звільнення заручників в Газі, оскільки Ізраїль і ХАМАС не можуть самостійно домовитись про обмін полонених. Від початку бойових дій терористи викрали з Ізраїля щонайменше 240 мирних жителів.

Головне