Італія вже заморозила $2,5 млрд активів російських олігархів

Італія вже заморозила $2,5 млрд активів російських олігархів

Італія від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну заморозила активи російських олігархів на 2,5 мільярда доларів. Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що серед арештованих італійським Центральним банком активів, окрім банківських рахунків, опинились розкішні вілли, яхти та автомобілі.

Директор UIF Енцо Серата повідомив, що фінансові активи вартістю близько 330 млн євро, пов’язані з 80 особами, також були заморожені в рамках режиму санкцій.

Деякі з олігархів, проти яких спрямовані санкції, подали апеляції до суду. Зокрема, йдеться про російсько-узбецького металургійного телекомунікаційного магната Алішера Усманова. У квітні італійський суд направив до Суду ЄС клопотання про те, чи продовжувати заморожування його активів на суму понад 80 мільйонів євро.

До початку повномасштабної війни в лютому 2022 року Італія користувалася великим попитом серед заможних росіян. Вони купували нерухомість у найкращих місцях Італії, зокрема біля озера Комо, на острові Сардинія, у Тоскані та на Лігурійському узбережжі.

Як писав “Ми-Україна” раніше, уряд Естонії схвалив принципи передачі Україні заморожених активів росії. Цей механізм дозволить Талліну законно передати Києву активи рф, що були раніше заморожені в Естонії.

Головне