Історія Байдена про канібалів, які з'їли його дядька, обурила жителів Папуа-Нової Гвінеї 

Історія Байдена про канібалів, які з'їли його дядька, обурила жителів Папуа-Нової Гвінеї 

Під час одного з передвиборчих виступів у США президент Джо Байден розповів виборцям історію, про те, як його "дядька Бозі" під час Другої світової війни, ймовірно, з'їли живцем канібали у Папуа-Новій Гвінеї. Жителі країни Океанії відреагували на його історію сумішшю здивування та критики.

Як пише The Guardian, дядько Байдена Емброуз Дж. Фіннеган-молодший у війну літав на одномоторних літаках, здійснюючи розвідувальні операції. Племінник розповів, що його борт був підбитий в районі Нової Гвінеї та додав, що тіло загиблого так і не було знайдено, тому що в той час там "справді було багато канібалів". 

Водночас в американських військових документах вказано, що родич Байдена загинув перебуваючи в якості пасажира на борту літака, який зазнав авіакатастрофи над Тихим океаном. Жодної згадки про збиття транспортного засобу або канібалізму в них немає.

Аналітики з Папуа-Нової Гвінеї переконані, що подібні заяви точно не підуть на користь зміцнення відносин між двома країнами та тлі посилення впливу КНР в регіоні. Вони наголосили, що слова Байдена ні чим не підкріплені .

"Меланезійська група людей, частиною якої є Папуа-Нова Гвінея, - дуже гордий народ. І вони вважали б таку категоризацію дуже образливою. Не тому, що хтось каже: "Ой, у Папуа-Новій Гвінеї був канібалізм" - так, ми це знаємо, це факт. Але виривати це з контексту і припускати, що ваш [дядько] вистрибує з літака, а ми чомусь думаємо, що це хороша їжа, неприйнятно", - прокоментував ситуацію викладач політології в Університеті Папуа-Нової Гвінеї Майкл Кабуні. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, чинний президент США Джо Байден за підсумками січня-березня зібрав на свою передвиборчу кампанію майже удвічі більше коштів, ніж його конкурент Дональд Трамп. Розрив складає 75 мільйонів доларів.

 


 

Головне