Іспанія передасть Україні нову партію танків Leopard 2

Іспанія передасть Україні нову партію танків Leopard 2

Іспанія розпочала поставку Україні нової військової допомоги, до складу якої входять 10 бойових танків Leopard 2A4 і значна кількість протитанкових ракет.

Про це повідомило Міністерство оборони Іспанії.

Танки пройшли комплексний процес ремонту, модернізації і випробувань на заводі поблизу Севільї для забезпечення їх повної готовності до експлуатації.

За інформацією відомства, нова партія військової техніки прибуде до Польщі протягом найближчих днів, після чого її передадуть українським військовим.

З цим постаченням Leopard 2A4 загалом Іспанія передала Україні 20 таких танків, а також планує підготувати або передати ще один новий комплект у другій половині 2024 року.

У червні в Україну прибула друга партія ракет великої дальності для зенітно-ракетних комплексів Patriot, надісланих Іспанією.

Новий пакет допомоги від Іспанії також включає партію бойових танків Leopard, різні види боєприпасів, в тому числі 155-мм артилерійські снаряди, системи протидії безпілотникам, оптико-електронні системи спостереження і стеження, а також дистанційні башти для озброєння.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський повідомив, що мобілізація в Україні відбувається за планом, як озвучують військові.

Головне