Стало відомо ім’я полковника, що відав наказ бомбардувати маріупольський драмтеатр

Стало відомо ім’я полковника, що відав наказ бомбардувати маріупольський драмтеатр

Російський полковник Сергій Атрощенко віддавав накази про бомбардування драмтеатру, пологового будинку та дитячої лікарні в Маріуполі. Родом військовий з міста Овруч Житомирської області.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

"Вбивцю Маріупольців номер один встановлено. Того, хто надавав накази та контролював бомбардування драмтеатру, пологового будинку та дитячої лікарні", - написав він.

За його словами, літаки, що бомбардували Маріуполь злітали з аердрому Приморсько-Ахтарськ.

Міжнародна спільнота InformNapalm оприлюднила дані командира військової частини. Сергій Атрощенко - командир в/ч 75387, 960-го штурмового авіаційного полку рф, авіаполк якого дислокується на аеродромі на околицях міста Приморсько-Ахтарськ, Краснодарського краю на березі Азовського моря.

Наразі він живе в елітній квартирі в Приморсько-Ахтарськ, яка розташована в 350 метрах від набережної.

Нагадаємо, навесні минулого року російські загарбники скинули авіабомбу на дах Маріупольського драматичного театру. В будівлі переховувалися мирні жителі. 

“Це був злочинний акт проти мирного населення. За який, впевнені, злочинці відповідатимуть на лаві підсудних”, – наголосили у міськраді Маріуполя.

Крім того, росіяни потайки ексгумували тіла загиблих у драмтеатрі в Маріуполі, тому встановити точну кількість жертв неможливо. 

“На жаль, ми ніколи не встановимо цю правду і цю цифру, цю кількість людей, які загинули. Варто згадати, що з середини травня і потім червень росіяни почали першочергово розбирати завали драматичного театру. Вони потайки ексгумували людей. Свого часу ми навіть оприлюднювали їхні радіоперемовини, які довелося нам записати, які кажуть, що вони просто їх сховали. Ми навіть точно не знаємо, де вони поховані. Це або кладовище в нашому Старому Криму, братські могили, або кладовище в Мангуші. В той час туди звозили людей. Тому це така таємниця, яка може бути розгадана мабуть лише після деокупації, після нашої повної перемоги”, – заявив Андрющенко.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у частині Одеси та регіону вимкнули світло.

Головне