Ігнат повідомив про підготовку кількох груп Су-35 та Су-35 до завдання ударів

Ігнат повідомив про підготовку кількох груп Су-35 та Су-35 до завдання ударів

"Сушкопад", який спостерігався у ворога у лютому, послужив причиною зменшення активності ударів керованими авіабомбами, але повністю їх не припинив. Ось і станом на ранок 4 березня, за даними Повітряних сил ЗС України, низка ударних російських Су-34 та Су-35 можуть готуватися до атак. 

Речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі марафону "Єдині новини" зауважив, що після збиття зразків авіації противника або завдання ударів зенітними керованим ракетами по них росіяни тікають від повітряного простору України. 

"Але це не є таким явищем, яке триватиме постійно. Літаки з'явилися знову і завдали ударів минулої ночі. Протягом вчорашнього дня кілька десятків керованих авіабомб теж були спрямовані з різних напрямків. На ранок бачимо кілка ударних груп Су-34 та Су-35, які можуть готуватися до завдання ударів саме на східному на північному напрямках", - розповів він.

Ігнат додав, що ось уже тиждень в повітрі відсутній російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50, він не з'являється ані над Ростовською областю, ані над акваторією Азовського моря. 

"Противник заявив, що збирається відновлювати ті А-50, що на зберіганні знаходяться. Цей літак їм вкрай потрібен, що планувати удари і проводити радіолокаційну розвідку серед повітряного простору нашої держави", - пояснив він.  

Нагадаємо, в ОК "Південь" розповіли, що російське окупаційне військо активізувало застосування проти України протирадіолокаційних ракет Х-31П. Таким чином, вони здійснюють так звану "розвідку боєм" після втрати "очей" -  літака далекого радіолокаційного виявлення А-50. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Силах оборони півдня України назвали найефективніший спосіб захистити південні регіони України від КАБів.

Головне