Ігнат про ефективність ППО цієї ночі: 7 з 10 ракет - це той відсоток збиття, який є завжди

Ігнат про ефективність ППО цієї ночі: 7 з 10 ракет - це той відсоток збиття, який є завжди

В ході чергової ракетної атаки по Україні, яку ворог здійснив у ніч проти 6 квітня, сили протиповітряної оборони Україні збили сім з десяти випущених армією рф крилатих ракет. Успішність роботи ППО в ефірі "Ми-Україна" прокоментував речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Він наголосив, 100% збиття, коли обставини складаються на нашу користь.

"Тому сім з 10 - доволі високий відсоток збиття. Спрацювали зенітно-ракетні війська. Зазвичай, в нічний час саме вони є тою основою, яка захищає українські міста. Але потрібні літаки, щоб по маршруту слідування знищувати ці цілі", - зазначив Ігнат.

Він додав, що в різних регіонах працюють також мобільні вогневі групи. Вони представляють не лише Повітряні сили, а й сухопутні війська та інші Сили оборони. Їх наразі нараховуються "сотні, а може вже й тисячі" по всій країні.

"Ці групи можуть більш-менш протистояти дронам-камікадзе, які рухаються зі швидкістю 150 км, особливо, коли мова йде про нічний час. А от щодо ракет, які рухаються зі швидкість 800-900 км на годину вночі для мобільних вогневих груп, засоби ураження яких мають радіус дії кілька кілометрів, це не так просто. Бували випадки, що збивали крилаті ракети. Ворог намагається здолати нашу систему ППО і будує маршрути, які забезпечують йому прохід", - пояснив Ігнат.

Речник Повітряних сил підкреслив, що для підсилення ППО Україна потребує сучасних винищувачів, як F-16.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Генштабі розповіли, що через контрнаступ Збройних сил України російське командування наразі позбавляє своїх військових відпусток.

Головне