Хто такі "неназвані джерела" у західній пресі та чи можна їм довіряти - у Stopfake пояснили

Хто такі

Західні ЗМІ часто публікують новини, зокрема і ті, що стосуються України, із посиланням на "неназвані джерела". Хто ці люди та чи можна бути впевненими у достовірності наданих ними даних ефірі "Ми-Україна" розповів виконавчий директор Stopfake Руслан Дейниченко.

"До таких джерел відразу треба ставитися з певною пересторогою. Наведу приклад, одне авторитетне західне видання написало статтю з гучним заголовком про те, що начебто буде скоро заміна одного з високопоставлених українських воєначальників. Читаю текст, у ньому написано "ну, ми поговорили з одним з офіцерів, його запитали, чи буде така зміна і він сказав, що такого не чув, але можливо щось таке і є". Тобто з цього джерела вони зробили гучний заголовок. ЗМІ хочуть сенсацій та гучних заголовків, щоб їх читали, щоб їхні видання продавалися, щоб їхні телеканали дивилися", - розповів він.

Фахівець наголосив, що така їх робота не завжди допомагає Україні. Неправдиві матеріали також не дають людям в інших країнах розуміти, що насправді відбувається на українській землі.

Нагадаємо, днями в Єврокомісії дійшли висновку, що нова політика Ілон Маска у Twitter сприяла поширенню російської пропаганди. Згідно з дослідженням ЄС, соцмережа відіграла важливу роль у тому, що російські наративи про Україну поширилися на більшу кількість людей, ніж до початку війни.

Як писав "Ми-Україна" раніше, заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма  розповів про ситуацію з сонячними електростанціями та їх підключенням до об’єднаної енергосистеми України і спростував звинувачення, викладені у нещодавньому розслідуванні Bihus.Info.

Головне