Грузинські спецслужби заявили про виявлення вибухівки, яку нібито везли з України до Воронежа

Грузинські спецслужби заявили про виявлення вибухівки, яку нібито везли з України до Воронежа

Грузинські спецслужби заявили про виявлення шести одиниць вибухівки, яку нібито везли з Одеси до російського Воронежа для "здійснення терактів".

Про це повідомила пресслужба грузинської спецслужби. Як зазначається, нібито було виявлено вибухівку, яку везли з Одеси через Румунію, Болгарію та Туреччину до Грузії 19 січня. Автомобіль, який перевозив вибухонебезпечні предмети, начебто належить громадянину України. 

Процес переміщення цієї посилки після цього ​​потрапив під контроль співробітників контртерористичного центру. Основною метою слідчих дій було встановлення замовників та додаткових осіб, які могли бути причетними до перевезення вантажу. Також спецслужба мала визначити маршрут переміщення вибухівки та цілей її кінцевого використання.

Однак, як передають спецслужби Грузії, замовник змінив рішення і вирішив, що один контейнер з трьома вибуховими пристроями перевезе до Воронежа через КПП "Дар'ял", а другий контейнер, у якому містилось три вибухівки залишить у грузинській столиці Тбілісі. 

У всіх шести ящиках з вибухівкою було встановлено однакову кількість електронних таймерів спрацьовування. У них вже був запрограмований час спрацьовування.

Крім того, до ввезення вибухівки начебто причетні сім грузинів, три українці та два вірмени. При цьому всю операцію нібито організував українець, кандидат у місцеві депутати Одеської області у 2020 році від партії "Слуга народу" Андрій Шарашидзе. Він родом із міста Батумі, що на західному побережжі Грузії. Андрій Шарашидзе буцімто стежив за переміщенням вибухових пристроїв, а всі інші причетні, ймовірно, не знали про вибухівку та капсули-детонатори в акумуляторах автомобіля.

Загальна вага вибухівки складала 14 кг. У контейнерах була вибухівка С-4 військового виробництва з детонаторами. Пристрої, які "розраховані на широкий спектр руйнувань", міг виготовити спеціаліст високого рівня.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, затриману за підозрою у вбивстві пропагандиста Владлена Татарського Дар'ю Трепову було засуджено до 27 років ув'язнення у колонії.

Головне