Готуємо нові рішення задля захисту людей: Зеленський звернувся до українців

Готуємо нові рішення задля захисту людей: Зеленський звернувся до українців

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців 29 червня і заявив, що наразі влада готує нові рішення заради захисту людей.

Своє відеозвернення він оприлюднив у Telegram.

За даними президента, наразі на місці удару російської ракети по будинку у Дніпрі розбирають завали. На даний момент відомо про одну загиблу людину, ще 12 осіб постраждали.  Він висловив співчуття рідним і близьким.

"Всім надається необхідна допомога. Ще невідома доля кількох людей. Все робиться, щоб з’ясувати всі обставини, всі деталі. Обов’язково Росія відповідатиме за цей терор проти України. Ми готуємо нові рішення заради нашої сили і заради захисту наших людей", - йдеться у дописі.

Також Зеленський прокоментував крайній обмін полоненими, який відбувся 28 червня. Тоді звільнили 10 цивільних осіб Загалом за час повномасштабної війни Україна повернула додому 3 310 людей.

"І маємо знайти й повернути в Україну всіх наших, кожного й кожну, хто в полоні, хто депортований, – дорослих і дітей, військових і цивільних. Усіх. Я дякую нашій команді, яка займається обмінами. Єрмак, Буданов, Малюк, Лубінець, Клименко – дякую. Дякую Об’єднаним Арабським Еміратам і Ватикану за посередництво для звільнень, які відбулися цього тижня. Ми працюємо далі", - скзав голова держави.

У своєму звернення президент додав, що зустрівся з Наріманом Джелялом. Вони обговорили що далі робити для перемоги та звільнення нашої землі, і для підтримки кримськотатарського народу.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у столиці Сербії стався теракт - невідомий вистрілив з арбалета у поліцейського. Стріла влучила у шию правоохоронця.

Головне