Голова Офісу президента Андрій Єрмак провів засідання Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

Голова Офісу президента Андрій Єрмак провів засідання Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак очолив чергове засідання Міжнародної коаліції за повернення українських дітей. На зустрічі обговорювались досягнення за останні півроку та плани подальшої роботи.

За останні шість місяців досягнуто значного прогресу в ідентифікації та поверненні депортованих дітей. Учасники розглянули проєкти, які реалізуються країнами-членами коаліції. Обговорено підготовку до важливої тематичної конференції в Канаді.

За словами Андрія Єрмака, конференція, запланована на кінець жовтня в Канаді, стане "важливим етапом у спільній роботі над звільненням усіх полонених і депортованих українців".

Міжнародна коаліція за повернення українських дітей була створена для координації зусиль різних країн у питанні повернення неправомірно вивезених з України дітей. Робота коаліції є частиною ширших міжнародних зусиль з підтримки України та протидії порушенням міжнародного права.

Нагадаємо, благодійна організація Save Ukraine успішно евакуювала сімох дітей з тимчасово окупованих територій Херсонської області та Криму на підконтрольну Україні територію. Про це повідомив керівник організації Микола Кулеба.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські енергетики 2 жовтня відновили електропостачання для 24 014 споживачів, які постраждали внаслідок бойових дій та технологічних порушень.

Головне