Орки лізуть з усіх дірок: голова Закарпатської ОВА про бої за Бахмут

Орки лізуть з усіх дірок: голова Закарпатської ОВА про бої за Бахмут

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита розповів про бої за Бахмут. У місті точаться важкі бої, а під'їзд постійно обстрілюється.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

За його словами, ситуація на Бахмутьскому напрямку непроста, там точаться бої у місті.

"Бракує квадрокоптерів різного типу. Ми бачимо, що завдячуючи їм встановлюються місця перебування та скупчення сил російської федерації, куди потім наносяться артудари. Для хорошої комунікації потрібні дрони. Ми були в центрі Бахмута у приватному секторі, де одна частина вулиці знаходиться під впливом окупанта, а на іншій – наші хлопці…Чисельність ворога вражає, там величезна кількість орків, які лізуть з усіх дірок", - розповів він.

Микита додав, у місті досі залишаються цивільні. При тому, що Бахмут обстрілюється безперервно, люди готують їжу на вулиці та видають гуманітарну допомогу.

"Люди на Закарпатті забувають інколи, які важкі бої точаться та як героїчно наші хлопці відстоюють землю. Наші мешканці повинні розуміти, що там відбувається", - додав Микита.

Нагадаємо, боєць ЗСУ Євген Кожирнов розповів про ситуацію під Бахмутом. За його словами, українські війська вже кілька місяців не бачать змін в тактиці росіян.

"Противник просувається піхотними групами — до роти, намагається штурмувати окремі позиції, іноді обходячи з флангу, іноді атакуючи в лоб. Таку тактику використовують місяці чотири. Противнику вдається потроху просуватися", — сказав військовий.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в Україні триває чергова нова ракетна атака. Станом на 9:30 зафіксовано влучання в низку об’єктів високовольтної інфраструктури. За даними компанії, ушкодження енергооб’єктів відбулись на сході, заході та півдні країни. У зв’язку із “прильотами” в кількох областях спостерігаються перебої з електропостачанням.

Головне