Голова Антимонопольного комітету подала заяву про звільнення: хто замінить Піщанську на посаді

Голова Антимонопольного комітету подала заяву про звільнення: хто замінить Піщанську на посаді

Очільниця Антимонопольного комітету (АМКУ) Ольга Піщанська подала до Верховної Ради заяву про звільнення.

Як повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, її заяву розгляне комітет, після чого її винесуть на голосування в залі.

Арахамія додав, що на місце голови АМКУ розглядається нинішній голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

ЗМІ писали, що Піщанська, ймовірно, обійме посаду голови Фонду держмайна. Проте нардеп Ярослав Железняк, це спростував, зазначивши, що вона "відмовилась, розглядається інший кандидат".

Нагадаємо, напередодні, 4 вересня, Рустем Умєров подав до ВР заяву про звільнення з посади голови Фонду держмайна. Заяву буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні, повідомив спікер парламенту Руслан Стефанчук.

Того ж дня також і голова Міністерства оборони Олексій Резніков подав до Верховної Ради заяву про свою відставку. До того президент Володимир Зеленський заявив про рішення звільнити Резнікова. Глава держави наголосив, що той провів на посаді голови Міноборони понад 550 днів повномасштабної війни. Однак наразі відомство “потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому”. Також Зеленський назвав ім’я того, хто може замінити Резнікова на посаді.

Як писав "Ми-Україна" раніше, лідер Китаю Сі Цзіньпін не приїде на саміт "Великої двадцятки" в Індію. За даними МЗС країни, Китай на саміті представлятиме прем’єр-міністр КНР Лі Цян.

Головне