Франція засудила останні удари окупантів по Херсонщині

Франція засудила останні удари окупантів по Херсонщині

В МЗС Франції оприлюднили заяву, в якій засудили російські обстріли Херсонської області, які забрали життя семи людей, у тому числі двох дітей.

Про це йдеться в тексті заявив французького відомства.

"Франція найрішучішим чином засуджує нові російські удари, які сьогодні були заподіяні Херсонській області на півдні України", – йдеться у заяві.

У відомстві підкреслили, що ці неприйнятні дії є воєнними злочинами і не можуть залишатися безкарними.

"Ці нові напади на цивільне населення вкотре ілюструють повну зневагу росії до всіх принципів міжнародного гуманітарного права, які вона грубо і неодноразово порушує", – йдеться у заяві МЗС Франції.

У тісній координації зі своїми партнерами Франція продовжуватиме надавати військову підтримку Україні для зміцнення її потенціалу протиповітряної оборони. Крім того, країна надаватиме підтримку українським судам та МКС для боротьби з безкарністю таких злочинів, заявили в МЗС Франції.

Нагадаємо, російські окупанти з ранку, 13 серпня, завдали ударів по населених пунктах Херсонської області, внаслідок чого постраждало 20 цивільних людей.

З 20 осіб - семеро загиблих (п’ять – у Широкій Балці, двоє – у Станіславі). Ще 13 – поранені (по три – у Херсоні та Бериславі, по дві – у Станіславі та Комишанах, по одному – у Велетенському, Золотій Балці та Новокаїрах).

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ОП відреагували на примусову зупинку росією судна в Чорному морі.

Головне