Франція та Британія хочуть надати вирішальну підтримку для ЗСУ на полі бою, - Сунак

Франція та Британія хочуть надати вирішальну підтримку для ЗСУ на полі бою, - Сунак

Франція та Велика Британія підтримують Україну та прагнуть надати українським військовослужбовцям додаткову підтримку, яка матиме вирішальне значення на полі бою.

Про це заявив британський прем'єр-міністр Ріші Сунак, передає видання Sky News.

"Очевидно, що ми взяли на себе лідерство у наданні основних бойових танків, що допомогло заохотити інших зробити те ж саме. Далекобійне озброєння було ще однією сферою, де ми знову просунулись вперед, тому що ми вважаємо, що на цій стадії конфлікту такі засоби поряд з танками є дуже важливими", - розповів прем'єр Британії.

Сунак також зазначив, що війна закінчиться за столом переговорів, однак саме Україна прийматиме рішення щодо цього. За його словами, Франція та Британія стоять пліч-о-пліч з Україною, як й інші країни.

"Успіхом минулого року стало зміцнення альянсу країн, не лише в НАТО, не лише в Європі, альянсу, який простягнувся по всьому світу", - додав Сунак.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, британський прем’єр Ріші Сунак заявив, що Велика Британія пообіцяла стати першою країною у світі, яка передасть на потреби Сил оборони України більш “озброєння далекого радіусу дії”. Мова йде про далекобійні боєприпаси. У своєму зверненні до країни Європи, Сунак закликав їх не боятися скорочення власних арсеналів. Він підкреслив, що їх головне призначення – протистояння росії.

Крім того, прем’єр-міністр Великої Британії дав доручення очільнику британського оборонного відомства Бену Воллесу оцінити, які винищувачі Україні Міноборони могло б надати. Винищувачі Україні, за словами прес-секретаря Ріші Сунака Макса Блейна, найближчим часом Британія не планує надсилати. Однак вона розглядає таку можливість у довгостроковій перспективі. 

Головне