Франція щомісяця надаватиме Україні 3000 снарядів

Франція щомісяця надаватиме Україні 3000 снарядів

Міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню заявив, що його країна надаватиме Україні три тисячі боєприпасів 155-мм калібру кожного місяця. Про це повідомив заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк в інтервʼю NV.

"Зокрема, ми обговорювали питання щодо надання Україні артилерійських засобів, снарядів, постачання запасних частин до артсистем, або їх виробництво на території України, питання удосконалення системи розвідки та управління вогнем артилерійських підрозділів, а також говорили про організацію ремонту артилерійського озброєння", - йдеться у повідомленні.

Україна повинна підготувати потужну відповідь на майбутні агресивні дії з боку росії. 

За словами заступника міністра оборони України генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка, йдеться саме про снаряди для французьких артсистем калібру 155 мм. На його думку, це свідчить про стійкість підтримки України з боку Франції.

"Франція планує виготовити для України 78 "Цезарів", шість із яких будуть поставлені найближчим часом", - додав він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський оприлюднив декларації про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру за 2021 та 2022 роки. Про це йдеться на сайті Офісу Президента.

Відомо, що дохід глави держави зменшилися з 10,8 мільйонів гривень у 2021 році до 3,7 мільйонів у 2022 році.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Житомирщині внаслідок пожежі загинули двоє маленьких дітей. Про це повідомили у прес-службі ДСНС України.

Загинули дівчатка 2021 та 2022 року народження.

Головне