Франція посилить ППО Вірменії радіолокаційними станціями та ЗРК Mistral

Франція посилить ППО Вірменії радіолокаційними станціями та ЗРК Mistral

Влада Франції оголосила про своє рішення допомогти Вірменії із вдосконаленням системи протиповітряної оборони. Про це Париж заявив невдовзі після повернення Азербайджаном під свій контроль Нагірного Карабаху, пише Reuters. 

Домовленість про надання Вірменії військової допомоги була досягнута під час зустрічі міністра оборони Франції Себастьєн Лекорню та його вірменського колеги Сурена Папікяна.

"Захист неба – це абсолютно ключовий момент", – наголосив голова французького оборонного відомства під час їхньої спільної прес-конференції. 

Так, міністри підписали договір про продаж трьох РЛС Thales GM200 та уклали домовленість про майбутню поставку французьких систем ППО Mistral. На додачу до цього Париж зобов'язався взяти учать у тренуваннях Сухопутних сили Вірменії та сприяти подальшій модернізації її Збройних сил.

"Ми підтримуємо оборонні відносини з Вірменією, хоча ми не є частиною тих самих військових і політичних союзів. Вони ґрунтуються на простому принципі: треба вміти захистити себе", -  зазначив Лекорню.

До цього президент Азербайджану Ільхам Алієв застерігав, що подібне рішення французькї сторони може стати причиною виникнення ноог конфлікту на Південному Кавказі.

Нагадаємо, раніше цього місяця Politico від власних джерел дізналось, що Збройні сили Азербайджану у найближчому майбутньому можуть здійснити вторгнення на південь Вірменії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні, 23 жовтня, очільники МЗС Вірменії та Азербайджану провели перемовини в Тегерані. На заході бути присутні також їхні колеги з рф, Туреччини та Ірану. 

 

 

Головне