Фінляндія працює над забороною імпорту російського зрідженого газу

Фінляндія працює над забороною імпорту російського зрідженого газу

Фінляндія розглядає можливість заборони імпорту російського зрідженого газу з 2025 року. Йдеться про заборону на національному рівні, повідомляє Helsingin Sanomat.

За словами міністра з питань клімату та навколишнього середовища Фінляндії Кая Мюккянена, країна вирішила не чекати, коли імпорт російського зрідженого газу буде заборонено на рівні ЄС, і працює над цим самостійно.

"Я не хочу обіцяти якусь конкретну дату, але, сподіваюся, наступного року ми опинимося в такій ситуації, що заборона буде діяти… Було б простіше, якби це було спільне рішення Євросоюзу, але деякі країни-члени не готові", - зазначив Мюккянен.

Також він наголосив, що імпорт російського зрідженого газу у Фінляндію незначний. Однак відповідно до контракту, який працює за принципом "бери або плати", Фінляндія повинна платити за російський газ, навіть якщо вона нічого не купуватиме. 

Як відомо, вже весною цього року в ЄС набуде чинності норма, що дозволить країнам Європи самостійно забороняти імпорт російського газу з міркувань безпеки.

Раніше "Ми-Україна" повідомляли, що Болгарія заборонить переробку нафти з рф. Влада країни достроково припинила дію винятку із заборони ЄС на імпорт російської нафти, який Європейська комісія надала країні у 2022 році.

Головне