Евакуація з Донеччини: дітей примусово вивозитимуть з 5 населених пунктів

Евакуація з Донеччини: дітей примусово вивозитимуть з 5 населених пунктів

На тлі загострення ситуації в Донецькій області, місцева влада оголосила про ініціювання примусової евакуації дітей разом з їхніми батьками або законними представниками з п'яти населених пунктів регіону. Про це повідомив голова Донецької ОВА Вадим Філашкін. 

Відповідне рішення було ухвалено на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Донецької області.

Евакуація стосуватиметься жителів: 

  • селища Дробишеве Лиманської громади,
  • сіл Нова Полтавка,
  • Новооленівка,
  • Олександропіль,
  • Романівка Іллінівської громади.

Філашкін підкреслив, що це рішення наразі направлено на погодження до органів військового командування та Координаційного штабу з питань проведення обов'язкової евакуації населення.

Нагадаємо, минулої доби у селищі Золота Нива Великоновосілківської громади внаслідок артилерійського обстрілу загинула жінка 1957 року народження. Особливо інтенсивних атак зазнало місто Торецьк. Протягом ранку російські окупанти здійснили шість авіаударів по населеному пункту, в результаті яких постраждали четверо місцевих жителів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 25 червня армія рф вдарила по житловому кварталу Херсона, в результаті російської агресії поранення отримали двоє чоловіків. 

Головне