Енергосистема України зазнала збитків щонайменше на 100 мільйонів євро через ворожі обстріли

Енергосистема України зазнала збитків щонайменше на 100 мільйонів євро через ворожі обстріли

Енергосистема України через останні ворожі обстріли зазнала збитків щонайменше на 100 мільйонів євро. Про це заявив очільник НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"За попередніми підрахунками, чек за збитки, який буде предʼявлено ворогу за останні атаки, сягає щонайменше 90-100 млн євро, якщо говорити лише про високовольтне обладнання Укренерго", - йдеться в повідомленні. 

Очільник НЕК "Укренерго" додав, що працівники були готові до ворожих обстрілів та заздалегідь сформовали склад необхідного обладнання та матеріалів.

За словами Кудрицького, більш тяжких наслідків вдалося уникнути в тому числі завдяки інженерним укріпленням на енергетичних об’єктах.

"Без цього пошкоджень могло бути вдвічі більше, а наслідки ще серйознішими. Дякуємо колегам і продовжуємо нарощувати захист паралельно з відновлювальними роботами", - наголосив очільник НЕК "Укренерго".

Нагадаємо, що фахівці Інституту вивчення війни вважають, що нові атаки російських сил на енергетичну систему України мають за мету підірвати оборонно-промисловий потенціал країни.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, енергосистема Харкова та області зазнала надзвичайних руйнувань. На деяких енергооб'єктах досі розбирають завали та оцінюють масштаби завданої шкоди.

Головне