Енергетики відновили живлення окупованої ЗАЕС

Енергетики відновили живлення окупованої ЗАЕС

На тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) українські енергетики відновили лінію живлення, яка раніше втратила підключення.

Про це повідомили в НАЕК "Енергоатом".

"О 16:50 енергетики змогли відновити роботу пошкодженої зовнішньої повітряної лінії ПЛ-750кВ "Дніпровська". Запорізьку АЕС із об’єднаною енергосистемою України знову зʼєднують дві лінії електропередачі: "Запорізька ТЕС - Феросплавна" з напругою 330 кВ та "Дніпровська", які забезпечують живлення власних потреб станції", - йдеться у дописі.

Запорізька АЕС з початку російської окупації зазнала восьми повних блекаутів і одного часткового, під час яких доводилося запускати аварійні дизель-генератори та системи безпеки.

"Їхня відмова може призвести до ядерної та радіаційної аварії", – йдеться у дописі.

Нагадаємо, росія запланувала перезапустити роботу окупованої української Запорізької АЕС, офіційно попередивши про свої плани МАГАТЕ. Водночас такі дії загарбників можуть досить швидко призвести до ядерної катастрофи на об'єкті. Український навчений та досвічений персонал на станції не працює, час від часу АЕС повністю знеструмлюється, тобто на об'єкті вже давно немає безпечних умов. А із перезапуском рівень безпеки стане ще нижчим.

Як інформував "Ми-Україна раніше, Тайвань перевів війська у підвищену бойову готовність на тлі навчань Китаю.

Головне