Нічний ракетний удар: в “Укренерго” оцінили його вплив на енергосистему України

Нічний ракетний удар: в “Укренерго” оцінили його вплив на енергосистему України

Українська енергосистема навіть після нічного масованого запуску ракет та атаки ударними дронами, що йому передувала, продовжує працювати з нульовим дефіцитом. А відтак четвер, 16 лютого, стане в Україні п’ятим днем поспіль без вимкнень. 

Про це інформує “Укренерго”. 

“Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній вже п’яту добу поспіль і сьогодні наразі теж не прогнозується. Електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття наявного споживання”, - вказує компанія. 

На сьогодні потужність в енергосистемі Україні забезпечують усі види генерації. Пікові обсяги споживання перекриваються виробництвом електроенергії ТЕС та ГЕС. Україна продовжує імпорт електроенергії, однак його обсяги скорочуються на тлі стабілізації ситуації. 

Стан в енергосистемі дозволив “Укренерго” не доводити ліміти споживання до регіонів. Водночас в компанії не виключать, що відключення в областях можливі у разі збільшення споживання. 

Обмеження зберігаються в Одесі та області. На Одещині введені в дію оновлені графіки погодинних відключень електроенергії.

Нагадаємо, 16 лютого уночі вибухи лунали щонайменше в 11 областях. Спочатку ворог запустив “шахеди”, а згодом і ракети. Загалом сьогодні вночі по мирних містах країни ворог запустив 32 ракети, серед яких і 12 одиниць Х-22, які нині наші захисники збивати не можуть. ППО вдалося впоратися з 16 ворожими ракетами.

“Прильоти” зафіксовані на Львівщині, Кіровоградщині та у місті Павлоград на Дніпропетровщині. В останньому внаслідок атаки загинула жінка, постраждало понад 30 будинків. Влучання також є і на Полтавщині. Спочатку ворог атакував Кременчук ударним дронам, а потім випустив по місту дві ракети.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна за минулий рік пережила найбільшу у світі кількість кібератак, які були організовані та профінансовані урядами інших держав. Команда Atlas VPN підрахувала, що наша країна торік пережила 29 таких атак. За більшістю з них стоять росія та Китай. 

Головне