Експерт розповів, чим були вражені склади окупантів на Херсонщині

Експерт розповів, чим були вражені склади окупантів на Херсонщині

Склади окупантів на Херсонщині, де минулої ночі лунали вибухи, вразили, скоріше за все, ракетою Storm Shadow. Таку думку висловив голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Зазвичай такі склади уражаються ракетами Storm Shadow. Тому що великий об’єкт і він зазвичай є захищеним. Росіяни вже навчилися ховати свої склади від наших Himars. Там будують і бетонні укріплення, насипають і земляні вали. Все для того, щоб мінімізувати завдані збитки. Тому звичайно, тут потрібна далекобійна ракета", - зазначив Кузан.

При цьому він додав, що також удар по складах могли завдати і дроном.

"Але може бути різна історія, тому що деякі наші дрони долітали і вражали такі склади. Ну і бачили, що ближче до прифронтової лінії там вже за даними розвідки вражають і Himars. Тому я думаю, що все ж таки використовували Storm Shadow. Але краще дочекаємося офіційного підтвердження наших Сил оборони", - наголосив Кузан.

Як повідомляли "Ми-Україна", вранці в неділю, 18 червня, поблизу тимчасово окупованого Генічеська Херсонської області пролунали вибухи. Відбулася детонація боєприпасів.

Головне