Екоцид по-російськи: через окупацію річка Кальчик опинилась на межі зникнення

Екоцид по-російськи: через окупацію річка Кальчик опинилась на межі зникнення

Річка Кальчик, яка колись була важливою водною артерією Маріуполя, за час окупації міста критично обміліла і знаходиться на межі зникнення. Як водойма виглядає на сьогодні показав радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко. 

"Тут колись була річка. Назва - Кальчик. Потім прийшли росіяни та екоцидом перетворили річку на болото. Тепер болото потрохи перетворюється на земельну ділянку", - зазначив Андрющенко, характеризуючи ситуацію як "зворотню еволюцію від русні".

Кальчик, яка бере початок на Приазовській височині біля села Кальчинівка, протікає через Запорізьку та Донецьку області, впадаючи в Кальміус у межах Маріуполя. Ця річка завжди була важливим елементом екосистеми регіону та джерелом води для місцевих жителів.

Андрющенко вже не вперше звертає увагу на проблему зникнення Кальчика. Ще у червні він повідомляв про стрімке обміління річки, підкріплюючи свої слова відеодоказами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 10 тисяч цивільних маріупольців заарештовано під час фільтрації і чисток

Нагадаємо, раніше цього місяця росіяни запустили добудовану залізницю з російського Ростова-на-Дону до тимчасово окупованого Маріуполя через Гранітне/Маловодне. Фіксується рух потягів вздовж ключових станцій.

Як писав "Ми-Україна" раніше, шкода довкіллю внаслідок бойових дій для Донецької області оцінюється в майже 700 мільярдів гривень. 

Головне