Економити світло будуть всі: Це буде частиною повсякденного життя українців в наступні роки, – Шмигаль

Економити світло будуть всі: Це буде частиною повсякденного життя українців в наступні роки, – Шмигаль

Наслідки російських атак на енергетику країни довгострокові, і тому економія буде частиною повсякденного життя в наступні роки. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Ситуація дуже складна. Втрачено понад 9 ГВт потужностей генерації. Тому заощадження буде частиною нашого повсякденного життя в наступні роки. Наша мета - економити на всіх рівнях: від великих підприємств до окремих будинків і квартир", - сказав очільник уряду.

Прем'єр наголосив, що ключовий пріоритет - зміцнення енергетики після російських терористичних ударів.

Урядова стратегія включає такі пункти: посилення ППО; ремонти пошкодженого обладнання та подальший розвиток захисту від дронів; децентралізація енергосистеми; міжнародна підтримка та співпраця; енергоефективність та відповідальне споживання електроенергії.

Нагадаємо, в Україні знімуть фільм за мотивами відомої дитячої книжки "Тореадори з Васюківки" Всеволода Нестайка. Цим займуться українські режисери Роман Краснощок та Антон Чистяков.

"Тореадори з Васюківки" — трилогія українського письменника Всеволода Нестайка, написана у 1963—1970 роках.

Як писали "Ми-Україна" раніше, польські фермери почали блокувати рух вантажівок у пункті пропуску "Рава-Руська – Хребінне". Про це повідомляє пресслужба Державної митної служби України .

Активісти не пропускають вантажівки на виїзд із України. В напрямку на в'їзд в Україну пропускають не більше 24 вантажівок за добу. Також до чотирьох вантажівок на годину з гуманітарними вантажами.

Головне