Джорджа Мелоні у Гостомелі: Це місце є символом провалу Москви

Джорджа Мелоні у Гостомелі: Це місце є символом провалу Москви

Гостомель став символом провалу Москви. Про це заявила прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні під час виступу у цьому місті на Київщині.

"Тут, де почався героїчний опір українського народу. Тут, де провалився план Путіна за кілька днів повалити демократично обраний уряд і замінити його урядом, який би виконував його вказівки. Це місце є символом провалу Москви. Це місце є символом української гордості", - зазначила Мелоні.

Водночас вона додала, що у цьому місці "можна вдихнути історію".

"А історія нагадує, що є щось сильніше за ракети, бомби, голод і холод. І це щось - це любов до батьківщини, любов до свободи і бажання гарантувати своїм дітям квітуче і успішне майбутнє. В українському гімні є такі слова: "Душу й тіло ми положим за нашу свободу". Саме тут це й трапилося. Тут мужні та горді українці віддали своє тіло та душу за свободу і свою націю, запаливши надію, яка дає тілу і душі опору протягом цих двох років. Сьогодні все тут нагадує про те, що трапилося тут. І тут ми зібралися для того, щоб сказати дякую усім чоловікам та жінкам, які 24 лютого два роки тому не втекли, а почали боротися. Боротися за себе, за свої сім'ї, за те, що для них є найдорожчим", - заявила прем'єр-міністерка Італії.

Як повідомляли "Ми-Україна", прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Україна бореться за демократію всього світу та правила, які народилися з попелу Другої світової.

Головне