Дві дівчинки потонули у Десні на Чернігівщині, – ДСНС

Дві дівчинки потонули у Десні на Чернігівщині, – ДСНС

Дві дівчинки-підлітки 2008 року народження потонули у річці Десні в Чернігівській області у п'ятницю, 7 липня. Їхні тіла вже підняли на поверхню.

Про це повідомила прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій у Telegram-каналі.

"Станом на 16.00 водолазами було виявлено та піднято на поверхню з річки Десна тіла двох дівчат, 2008 р.н", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, дівчата зранку зникли поблизу села Оболоння Коропської територіальної громади Новгород-Сіверського району.

До пошукових робіт було залучено понад 30 осіб: рятувальники, водолази, поліцейські та місцеві жителі.

Нагадаємо, на Прикарпатті через грозову зливу затопило 600 будинків. Також підтопило дороги та відкриті території. Рятувальники врятували вісім людей, евакуювали 45, з них 11 дітей.

“Станом на 15:00 рятувальники та представники місцевої влади встановили, що внаслідок грозового дощу, підняття рівня води в місцевих потічках відбулось підтоплення 600 дворогосподарств, підвальних приміщень, відкритих територій та місцевих доріг”, – йдеться в повідомленні ДСНС.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Чернігівської області через непогоду 222 населені пункти залишились знеструмленими. Усього залучили 70 фахівців ДСНС, 20 одиниць техніки, з них п’ять плавзасобів та два “БОГУНА”.

“Унаслідок грози та сильного вітру пошкоджено близько сотні ЛЕП. Без електропостачання залишилося 222 населених пункти області: Чернігівський район – 112, Ніжинський район – 65, Прилуцький район – 3, Корюківський район – 42. До відновлювальних робіт залучені усі наявні сили і засоби АТ “Чернігівобленерго”, – йдеться в повідомленні.

Головне