Дуда заявив про серйозну загрозу для НАТО через "вагнерівців" в Білорусі

Дуда заявив про серйозну загрозу для НАТО через

Європа опинилася у небезпеці через перекидання до Білорусі найманців ПВК "Вагнера". Відповідну заяву зробив президент Польщі Анджей Дуда.

На його переконання, події у росії та Білорусі є негативним сигналом для Польщі та країн Європи. Через це, наголосив президент Польщі, НАТО повинно почати зміцнювати фланги та убезпечити Польщу, Литву, Латвію і Естонію.

"Ми хочемо, щоб це зміцнило безпеку в нашій частині Європи. Ми бачимо, що відбувається на Сході. Йде фактична передислокація російських військ, групи Вагнера в Білорусь разом з її главою Євгеном Пригожиним. Це дуже негативні сигнали для нас, які ми хочемо донести до наших союзників", - заявив Анджей Дуда.

Крім того він висловив думку, що в НАТО повинні розробити план швидкого реагування на випадок реальної загрози.

"Плани оборони повинні бути більш ефективними - швидша реакція, швидша передислокація батальйонних груп, дислокованих в нашій частині Європи. Це ті цілі, яких ми хочемо досягти", - наголосив польський президент.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Литви Гітанас Науседа  вважає, що НАТО потребує зміцнення східного флангу через перебування засновника ПВК “Вагнера” Євгена Пригожина у Білорусі.

Головне