Дуда порівняв Україну з "потопельником", який може втопити Польщу

Дуда порівняв Україну з

Президент Польщі Анджей Дуда, коментуючи "зернову кризу", порівняв Україну з потопельником, який хапається за все і може потягнути за собою на глибину інших.

Про це він заявив під час брифінгу для польських ЗМІ перед штаб-квартирою ООН у Нью-Йорку.

"Ми маємо трохи справу з потопельником. Кожен, хто хоч раз брав участь у порятунку потопельника, знає, що він надзвичайно небезпечний, адже може затягнути на глибину. Він має неймовірну силу через особистий страх, викид адреналіну і може просто потопити рятівника. Це трохи схоже на ситуацію між Польщею та Україною", – сказав Дуда.

Польський глава констатував, що через російську війну Україна опинилася у дуже складній ситуації й "хапається за все, що може".

"Чи можна на неї ображатися? Звичайно, можна обурюватися, – сказав Дуда, – Чи потрібно нам діяти так, щоб убезпечити себе від того, щоб не постраждати від потопельника? Звичайно, ми повинні діяти так, щоб захистити себе від того, щоб потопельник не заподіяв нам шкоди, тому що якщо потопельник заподіє шкоду і втопить нас, то він не отримає допомоги. Тому ми повинні дбати про свої інтереси, і ми будемо робити це ефективно і рішуче", - пояснив Дуда.

Дуда також повідомив, що попри свої плани, не зміг зустрітися з Володимиром Зеленським через затримання в графіку виступів лідерів на Генеральній асамблеї ООН. Він припустив, що зустріч відбудеться пізніше.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Зеленський виступив на саміті Цілей сталого розвитку.

Головне