Дуда порівняв рф з диким звіром, якого треба пристрелити

Дуда порівняв рф з диким звіром, якого треба пристрелити

Президент Польщі Анджей Дуда порівняв росію з диким звіром, якого треба пристрелити. Він вважає, що необхідно зупинити рф якнайшвидше, адже вона згодом може захотіти завоювати всю Україну. Також росія може піти війною на колишні радянські республіки.

Про це він розповів в інтерв’ю українським телеканалам. Як зазначається, Дуда порівняв росію із "диким звіром, який пожирає людину".

"Не можна дозволити росії перемогти, бо вона продовжуватиме наступати. Це буде підтримкою її імперіалізму. Вона, наче дикий звір, який з'їсть людину. Якщо дикий звір пожирає людину, то зазвичай кажуть, що його треба просто вистежити і застрелити, бо він звик їсти людське м'ясо. Так само і з росією", – зазначив Дуда.

Президент Польщі наголосив, що як тільки росія оговтається, вона наступатиме на решту територію України. Потім країна-агресорка перейде на Польщу, країни Балтії і країни колишньої сфери впливів Радянського Союзу.

"Можливо Захід цього не розуміє, але ми це прекрасно знаємо. Це обов'язкова умова успішного і справедливого завершення цієї війни. Яким воно має бути? Щонайменше таким, щоб відновити верховенство міжнародного права. Міжнародне право буде відновлене тоді, коли росія буде витіснена з усіх окупованих земель України", – додав Анджей Дуда.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, польська влада готова до того, аби систематично надавати Україні літаки МіГ-29. Варшава діятиме в рамках тієї допомоги, яку може надати. За словами Дуди, Польща входить до трійки країн разом із США та Великою Британією, які найбільше допомагають Україні.

Головне