Дуда поновив Моравецького на посаді прем'єра

Дуда поновив Моравецького на посаді прем'єра

Президент Польщі Анджей Дуда поновив на посаді прем'єр-міністра країни Матеуша Моравецького. Про це повідомили у канцелярії прем'єра польського уряду.

Він обіймав цю посаду з 2017 року. Тепер Моравецький буде очолювати та керувати Радою міністрів.

За 14 днів він має представити Сейму програму дій уряду та надати пропозицію про вотум довіри.

Нагадаємо, польська опозиція підписала коаліційну угоду. Проект планують презентувати у п’ятницю. Імена міністрів та деталі погодять перед підписанням угоди.

Портфель міністра охорони здоров’я ймовірно отримає "Громадянська платформа", а Мінінфраструктури – Польська селянська партія.

Чотири опозиційні сили ("Громадська коаліція", "Польща 2050", Польська селянська партія та "Ліві") підписали угоду, що відкриває перед ними шлях до створення правлячої більшості у Сеймі і формування уряду країни.

Як писали "Ми-Україна" раніше, польські перевізники зупинили рух вантажних автотранспортних засобів на двох прикордонних пунктах "Ягодин – Дорогуськ" та "Рава-Руська – Гребенне". Втім, продовжують пропускати гуманітарні вантажі та пасажирський транспорт.

На пункті пропуску "Краківець - Корчова" виїзд з України все ще дозволений, але заїхати в Україну - ні. Гуманітарні вантажі та пасажирський транспорт все ще пропускаються на всіх прикордонних пунктах, хоча акція перевізників призвела до затримок у виїзді з України, з якою укладена угода на рівні України та Європейського Союзу.

У напрямку України учасники акції пропускають по одному або кілька автомобілів за годину.

Головне