До 24 лютого на росію чекають нові санкції, — Кулеба 

До 24 лютого на росію чекають нові санкції, — Кулеба 

До річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну проти агресора будуть запроваджені нові санкції.

Про це повідомив в ефірі "Ми-Україна" очільник українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба. 

"Під 24 лютого будуть нові санкції. Вони будуть оголошені в різних країнах — в різних інституціях. Це теж буде частина цього сигналу єдності заради перемоги", — сказав міністр.

Він не уточнив про які саме нові санкції йдеться.

Водночас Кулеба додав, що Україні доведеться здолати довгий шлях для виключення росії з Радбезу ООН, однак хвилюватися не варто.

“Ми розпочали шлях своєю заявою Міністерства закордонних справ - оприлюднили відповідну заяву наприкінці минулого року. Цей шлях не буде швидким, тому що йдеться про перевантаження глобальної інституції. Але в нас є чіткий план. Ми залучаємо до нього не лише дипломатів з різних країн, але й лідерів думок, науковців та експертів. І перша ціль, яку ми досягнемо буде делегітимізація присутності росії у Раді безпеки ООН. Всі розумітимуть, що перед ними сидять шахраї, як узурпували шахрайським способом це місце”, - розповів він. 

Нагадаємо, Євросоюз підготував вже десятий пакет санкцій проти росії, який передбачає обмеження на €10 млрд. ЄС має намір ввести його в дію до 24 лютого. Нові санкції, як очікується, включатимуть обмеження у військовій та медіасфері.

Радниця міністра енергетики, Надзвичайна і Повноважна амбасадорка Лана Зеркаль днями зазначила, що до чергового санкційного пакета навряд чи будуть включені санкції проти “Росатому”, на яких давно наполягає українська сторона.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Одесі вперше за тривалий час запустять електротранспорт, але за маршрутом усі трамваї та тролейбуси виходити не будуть. Ймовірно, буде експериментальний день для тестування цієї ідеї.


Головне