Для групи "Вагнера" будують нову базу на півдні росії, - британська розвідка

Для групи

У Кремлі прийняли рішення перевести колишніх найманців з групи "Вагнер" під контроль офіційної структури - Росгвардії. На півдні росії для них будують нову базу.

Про це інформує Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Новий керівник групи "Вагнер" Антон ("Лотос") Єлізаров опублікував своє перше відеозвернення після загибелі колишнього лідера "Вагнера" Євгена Пригожина та колишнього командира Дмитра "Вагнера" Уткіна в авіакатастрофі у серпні 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літаки, ПВК "Вагнер" та бізнес в Африці: кому дістанеться імперія Пригожина

У відео Єлізаров розповів про нову базу "Вагнера" у Козачих Таборах у Ростовській області на півдні рф, що знаходиться поруч з казармами 150-ї російської мотострілецької дивізії.

Єлізаров заявив, що на цій базі "Вагнера" також буде сформовано новий добровільний корпус Росгвардії, що підтверджує підпорядкування "Вагнера" Росгвардії.

За даними британської розвідки, Росгвардія, можливо, готує новий Добровільний корпус із досвідчених членів "Вагнера" для зміцнення військових зусиль Росії в Україні та розширення російського впливу в Африці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть Пригожина: кому це вигідно та що буде далі з "Вагнером" 

"Російська держава, ймовірно, санкціонувала будівництво нової бази "Вагнера" і розуміє, що, підпорядкувавши "Вагнера" Росгвардії, вона прибере будь-яку потенційну загрозу, яку "Вагнер" міг становити для безпеки російського режиму", - підкреслюють у Міноборони Британії.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на заводі з виробництва безпілотників Bayraktar, який наразі будується поблизу Києва, буде працювати близько 500 осіб.

Головне