Держава фінансуватиме лікування безпліддя

Держава фінансуватиме лікування безпліддя

Міністерство охорони здоровʼя впроваджує фінансування допоміжних репродуктивних технологій за програмою державних гарантій медобслуговування населення. Про це повідомило Міністерство охорони здоровʼя. 

У відомстві зазначають, що раніше проблему безпліддя вирішували виключно за приватні кошти, а відтепер його можна лікувати безкоштовно.

"Сучасне життя суттєво знижує якість репродуктивних функцій українців. І якщо раніше цю проблему вирішувалась лише за приватні кошти, то тепер ми надаємо можливість скористатися послугами з лікування безпліддя безоплатно", — зауважив перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров.

Він зазначив, що також важливо забезпечити право на батьківство для військовослужбовців.

Нагадаємо, кабмін погодив звільнення голови Тернопільської ОВА Володимира Труша. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Представник уряду в Верховній раді Тарас Мельничук повідомив, що Володимира Труша звільнили з посади голови Тернопільської ОВА.

Як писали "Ми-Україна" раніше, блокада українського кордону невдовзі припиниться. Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Новий прем'єр-міністр Польщі впевнений, що уряд наблизився до можливості розблокувати всі прикордонні переходи з Україною. Дональд Туск вважає, що місцеві далекобійники будуть задоволені рішеннями, яких зможуть досягти всі сторони.

 

Головне