Дефіцит в енергосистемі може збільшитись – днями ще один енергоблок виведуть у ремонт

Дефіцит в енергосистемі може збільшитись – днями ще один енергоблок виведуть у ремонт

Найближчими днями у плановий ремонт виведуть один енергоблок АЕС. Через це дефіцит в енергосистемі зросте. Про це повідомили в "Енергоатомі".

"Такий графік ремонтів дозволить восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії", – зазначили в "Енергоатомі".

У компанії зазначають, що графік складений "оптимально та враховує всю складність ситуації з енергопостачанням".

"Найближчими днями Енергоатом виведе у ремонт ще один енергоблок-тисячник. Враховуючи це, а також зростання споживання електроенергії у липні, дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитись. Але, з іншого боку, саме такий графік ремонтів дозволить восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії", – йдеться в повідомленні.

Ремонти проводять на восьми енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС. На Запорізькій АЕС планово-попереджувальні ремонти з моменту її окупації не проводять.

Нагадаємо, міністерство оборони Канади працює над тим, щоб направити Україні авіаційні ракети CRV7. Про це повідомив міністр національної оборони Канади Білл Блер, передає Reuters.

Як писали "Ми-Україна" раніше, слідчі Солом’янського управління поліції Києва повідомили про підозру двом чоловікам, які викрали 66-річного лікаря-кардіолога та вимагали у нього викуп у розмірі 2 мільйонів доларів.

Головне