Дефіцит генерації відсутній: в Держенергонагляді пояснили, чому тоді є відключення світла

Дефіцит генерації відсутній: в Держенергонагляді пояснили, чому тоді є відключення світла

В Україні станом на 8 квітня немає нестачі генерації електроенергії. Відключення у певних регіонах обумовлені розбалансуванням потужностей, пояснив в ефірі марафону "Єдині новини" голова Держенергонагляду Руслан Слободян. 

"В цілому по енергосистемі дефіциту генерації немає, разом з тим є нерівномірний її розподіл. Північні та східні регіони відчувають певний дефіцит генеруючих потужностей і, на жаль, його не вдається компенсувати мережами операторів системи передачі "Укренерго",  перекинувши енергію з інших регіонів. Тому Харків досі потерпає від відключень електроенергії, там світло дають за графіками", - зазначив він. 

Слободян розповів, що відновлювальні роботи на об'єктах енергосистеми тривають у цілодобовому режимі. При цьому на деяких з них досі відбувається процес розбирання завалів. Тим часом, росіяни ні не день не припиняють завдавати ударів по об'єктах енергетики. Нині вони носять точковий характер. 

"Енергетики роблять все можливе, аби якнайшвидше ліквідувати наслідки атак. Разом з тим світова спільнота нам активно пропонує допомогу з обладнанням та усіма можливими засобами, щоб відновлення сталось якнайскоріше", - зауважив він. 

За його словами, найкращим захистом для української енергетики стало б посилення ППО та ПРО.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулої доби армія рф двічі поцілила по обладнанню на високовольтній підстанції у Запорізькій області. Також через обстріли відключалась високовольтна повітряна лінія на Харківщині. Обмеження на подачу електроенергії діють в Харківській області та у Криворізькому районі для промисловості. Упродовж поточної доби, за даними "Укренерго", Україна імпортуватиме потужності з чотирьох країни, експортуватиме - в п'ять.

Головне