ДБР оголосило в розшук екснардепа Рабіновича

ДБР оголосило в розшук екснардепа Рабіновича

Державне бюро розслідувань оголосило в розшук колишнього народного депутата від фракції ОПЗЖ Вадима Рабіновича. Його підозрюють у держзраді.

Про це повідомляє МВС.

У базі відомства зазначено, що Рабінович є "особою, яка переховується від органів досудового розслідування". Датою його зникнення вказано 26 липня 2023 року. Проте, де саме експарламентар зник — не відомо.

Статті звинувачення — 111 ч. 1 (державна зрада), 110 ч. 2 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Раніше повідомлялося, що Рабінович виїхав до Ізраїля ще до початку повномасштабного вторгнення.

У березні 2022 року ДБР провело обшуки в низки депутатів "Опозиційної платформи - За життя", серед яких був і Рабінович.

"Слідчі дії проводились у межах досудового розслідування щодо неправомірних дій службових осіб правоохоронних органів, які сприяли певним особам, зокрема народним депутатам, у незаконному перетині держкордону України", — розповіли у відомстві.

Тоді правоохоронці вилучили у Рабіновича серед іншого три рушниці та великі суми готівки у гривнях і доларах.

У липні 2022 року президент Володимир Зеленський указом позбавив Рабіновича українського громадянства. А у листопаді Верховна Рада позбавила Рабіновича депутатського мандата.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ВР частково відновила е-декларування для чиновників.

Головне