Данія виділяє Україні €12 млн на розвиток кіберзахисту в ЗСУ та Міноборони

Данія виділяє Україні €12 млн на розвиток кіберзахисту в ЗСУ та Міноборони

Данія виділяє Україні 12 млн євро на розвиток кіберзахисту в Збройних силах України та в Міністерстві оборони в рамках "ІТ-коаліції".

Про це повідомило Міністерство оборони Данії. Як зазначається, таке рішення країна ухвалила за підсумками18-ї зустрічі "Рамштайн"  у вівторок, 23 січня. Данія та інші країни "ІТ-коаліції" підписали домовленість про співпрацю, у якій визначили внески кожної з країн-учасниць.

"Данія надає  91 млн данських крон для пріоритетних проєктів з кібербезпеки у рамках ІТ-коаліції, що має посприяти загальному зміцненню кіберзахисту у Збройних силах України", – йдеться в повідомленні.

У Міноборони Данії розповіли, що атаки у кіберпросторі стали постійною складовою війни росії проти України. Міністр оборони країни Троельс Лунд Поульсен також заявив, що Данія і раніше надавала допомогу, аби підвищити захист найважливішої ІТ-інфраструктури України. Тож логічно, що "ми надаємо підтримку Україні у тій сфері, де вже були активними".

Нагадаємо, Данія виділяє 21 млн доларів на новий пакет допомоги для відбудови міста Миколаєва внаслідок російської агресії. Навесні минулого року країна взяла патронат над Миколаєвом та Миколаївською областю. Крім того, за підтримки уряду Данії, з листопада вже запрацювали Офіс відновлення та розвитку Миколаївської області та Офіс відновлення та розвитку міської громади Миколаєва.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна вже працює над підготовкою аеродромів для винищувачів F-16, заявив заступник міністра оборони України Олександр Павлюк.

Головне