Данія першою у світі закупить зброю для в українських виробників

Данія першою у світі закупить зброю для в українських виробників

Данія першою у світі закупить зброю для Збройних Сил України в українських виробників. Про це повідомив очільник міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

"Це перше подібне рішення – я вірю, що перше з багатьох. І це те, про що ми невпинно просили партнерів протягом останніх місяців", - зазначив він.

Камишін наголосив, що спроможність оборонно-промислового комплексу України становить близько 20 млрд доларів, але держава має лише 6 млрд доларів на закупівлю озброєння. 

"Спроможність українського ОПК становить близько 20 млрд доларів. При цьому Україна має лише 6 млрд доларів на закупівлю озброєння. Грубо кажучи, у нас працює лише третина усіх верстатів, які наявні в країні - бо грошей не вистачає, щоб забезпечити замовленнями решту. Оптимальний вихід з цієї ситуації - переконати партнерів, що готові купувати зброю для України, робити це тут. Українські зброярі спроможні виробити набагато більше зброї, саме тієї зброї, що потрібна нашим військовим", - підсумував очільник Мінстратегпрому.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Нагадаємо, що уряд Данії виділив майже 300 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів і безпілотників та виробництво ракетних компонентів для України.

Як повідомляли "Ми-Україна", міністр енергетики України Герман Галущенко та міністр енергетики Данії Ларс Аагард підписали Меморандум щодо співпраці в сфері біоенергетики

Головне