Чотири основні пункти і "плюс" один: Зеленський про "план перемоги України", який покаже Байдену

Чотири основні пункти і

Президент України Володимир Зеленський готується представити президенту США Джо Байдену детальний план перемоги України. Про це глава держави розповів в інтерв'ю американському журналісту Фаріду Закарії на CNN

За словами Зеленського, план складається з чотирьох основних пунктів та одного додаткового, який стосується післявоєнного періоду.

Ключові аспекти плану включають питання безпеки, геополітична роль України, посилена військова підтримка, економічна підтримка.

Президент наголосив на важливості свободи України у використанні наданих ресурсів та підтримки.

Зеленський підкреслив, що цей план має на меті зміцнити позиції України перед другим Самітом миру та спонукати Росію до участі в мирному процесі. "Інакше Путін навіть не буде брати в ньому участь, не буде зацікавлений в тому, щоб зупинити війну", - зазначив він.

Український лідер також висловив готовність поділитися цим планом не лише з Байденом, а й з іншими потенційними кандидатами на пост президента США - Дональдом Трампом та Камалою Гарріс, а також з Конгресом США. Це має забезпечити прозорість процесу та заручитися широкою підтримкою міжнародних партнерів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському журналісту Фаріду Закарії розповів про критичну ситуацію з озброєнням для українських військ. За його словами, Україна наразі не може належно оснастити навіть 4 із 14 бригад, які необхідно підготувати. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські загарбники продовжують використовувати територію окупованої Запорізької атомної електростанції як склад боєприпасів. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Головне